8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A VADEX Mezőföldi Zrt. és Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata közös szervezésben munkaértekezletet tartott az  „Erdők Védelme” tárgyában.

2015. Január

 

A megbeszélésen Dr. Varga Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője mellett részt vettek a Sárbogárd, Dunaújváros, Bicske, Mór, Székesfehérvár, Gárdony Kapitányságok vezetői is.


A munkaértekezlet előzménye a korábbi együttműködési megállapodás keretében folytatott rendszeres járőrözés volt a települések kül- és belterületén a falopások, és részben az orvvadászat visszaszorítása érdekében. Az együttműködés során a rendőrség személyi állományt, az erdőgazdálkodók - VADEX Zrt. Mezőfalvi Zrt. - pedig terepjárót biztosított, illetve a települési Polgárőrség személyi állománnyal segítette a tettenérést.

A megbeszélésen a jelenlévők kiértékelték 2014. évi tapasztalataikat és az együttműködési lehetőségek bővítésével új megoldásokat kerestek az erdőterületek védelmének fokozására, megkeresve ebben mind a rendőrség, mind az erdőgazdálkodók helyét.