8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter üzemlátogatást tartott a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai vadfeldolgozó üzemében.

Látogatásának célja az volt, hogy megismerkedjen a hazai vadhús felhasználás, feldolgozás és forgalmazás, valamint  a vadhús közétkeztetésbe juttatásának lehetőségeivel, a hazai vadhús fogyasztás növelésének lehetőségeivel.

2015. április

Miniszteri latogatas1Dr. Fazekas Sándor elmondta, hogy a 22 erdőgazdaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium elkötelezett az állami szektorban képződő vadhús árualapnak az állami feldolgozókba juttatásában és a belföldi feldolgozásban. A megnövekedett árualap a jelenlegi piaci helyzetben biztonságosan értékesíthető, ezért kapacitásbővítésre van szükség. A minisztérium és a társaság között megkezdődtek az egyeztetések egy új vadfeldolgozó üzem létesítéséről.

 

Miniszteri latogatas2A VADEX Mezőföldi Zrt. bemutatta Dr. Fazekas Sándornak az oltalom alá vont „Erdei Delikátesz” üzletlánc első üzletét és annak választékát is. A társaság elsősorban az állami tulajdonú erdőgazdaságok, majd további vállalkozások, őstermelők bevonásával lehetővé kívánja tenni az arra jogot szerzők részére az „Erdei Delikátesz” védjegy használatát. A védjegy használatának biztosítása alapja és kiindulópontja kíván lenni egy országos, erdei delikátesz termékeket értékesítő üzlethálózatnak. A termékkör az adott területre jellemző vadhús-, és feldolgozott vadhús, és vadhúskészítmények  mellett olyan tájjellegű áruk széles köre, amelyek hazai, helyi erdei nyersanyagokból, alapanyagokból készültek és amelyek az adott földrajzi, termőhelyi, feldolgozási sajátosságokat, adottságokat képviselik.