8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

Az országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési programhoz kapcsolódva a MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG az idei évben is megszervezi a TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akcióját. A részletes programot, jelentkezési lehetőséget a http://teszeddakeken.hu/ ismerteti.

 

TeSzedd1Az eseményre május 16-án kerül sor az Országos Kékkör vonalán (Országos Kéktúra + Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra + Alföldi Kéktúra). A több mint 2500 km hosszú túraútvonalát szeretnék megtisztítani a szeméttől, hogy minden túrázót tiszta környezet várjon. A rendezvény célja természeti értékeink közös védelme, a környezettudatosság növelése, a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A program elsődleges célcsoportjai az ifjúsági szervezetek, iskolák, valamint vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek és a gyermekes családok, akik szeretnék a környezetüket hosszú távon is szebbé, élhetőbbé tenni, illetve részt venni a TeSzedd a Kéken! környezetszépítő mozgalmukban.

 

A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 60 területi koordinátor vezeti az önkéntes résztvevők munkáját az Országos Kékkör 3 nagy szakaszán. A szemétgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 m-es sávjában történik, és tapasztalt természetjárók gondoskodnak a résztvevők biztonságáról. A TeSzedd! szervezői a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, kötözőanyag, munkavédelmi kesztyű, maszk). 

 

A VADEX Mezőföldi Zrt. a program keretében Kisgyónban és a Gaja-szurdokban szervez szemétgyűjtést. Gyülekező május 16-án 8.00-kor a Kisgyóni természetbarát telepen, illetve szintén 8.00-kor a régi Malomcsárdánál (Varjú-vár). Kesztyűt, zsákot a gyülekező helyeken lehet átvenni.