8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

2015. július

A Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola 2. osztályos tanulói három napon keresztül élvezhették a VADEX Zrt. által szervezett erdei iskolai programokat.

 

 

A háromnapos programsorozatnak a soponyai Ökoturisztikai Központ adott otthont. A témanapokon 1-1 erdei iskolai modult dolgoztunk fel.

 

A gyerekek első feladata az volt, hogy találjanak ki egy csapatnevet maguknak. A csoport egyik tagja a Farkas keresztnevet kapta, ezért a diákok hamar eldöntötték, hogy a csapatnevük a Soponyai Farkasok lesz. A névhez egy részletesen kidolgozott, színes csapatplakát is készült.

 

 

NálunkjártakaSoponyai 1

 

 

A bemelegítő feladatot követően elkezdődtek az erdei iskolai foglalkozások. A játékos feladatok célja a környezeti nevelés és a kompetenciafejlesztés volt. A programok során a tanulók megismerkedhettek a természetrajzi és vadászati múzeummal, a szárnyasvadkert és a nagyvadkert állataival, a soponyai horgásztó madárvilágával, illetve a területre jellemző növényfajokkal.

 

 

NálunkjártakaSoponyai 2

 

 

A természettudományos ismeretek elsajátítása mellett jutott idő a sportos játékokra is. A kreatív feladatok közül a tutajkészítés, a csapatépítő feladatok közül pedig a számháború voltak a legkedveltebbek.

 

 

NálunkjártakaSoponyai 3

 

 

További híreink itt olvashatók.