8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

 

Az esemény nem csak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújtott kikapcsolódási lehetőséget. A fesztivállal azt szeretnénk elérni, illetve megerősíteni, hogy a vadhúsfogyasztással kapcsolatos szokások eltérjenek az eddigiektől, az emberek megismerjék, megszeressék, gyakrabban fogyasszák az egészséges, hazai feldolgozású vadat. Az érzékszerveket csábító ízek és illatok élvezete mellett a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók számos programon vehettek részt. 

 

LezajlottIXVadgasztrofesztivál2

 

A rendezvényen köszöntőt mondott Majoros Gábor, a VADEX Zrt. vezérigazgatója, Zambó Péter, az OEE elnöke, a fesztivált Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Ezt követően sor került annak a híres martonvásári őzbak szobrának átadására, amelynek agancsa közel két évtizeden át állt a világranglista élén. Az avatás alkalmából beszédet mondott Dr. Jámbor László, az OMVK elnöke, L. Simon László miniszterhelyettes és Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes úr, az OMVV elnöke.                

LezajlottIXVadgasztrofesztivál1

 

A szobor leleplezését követően elkezdődhettek a fesztivál egyéb programjai. A fellépők táncot, nevetést hozták el a fesztiválra, de a kutyás bemutatókból és sportból sem volt hiány. A gyereksarok foglalkoztatóinak egyes helyszínein a fiatalok agyagozhattak, gipszet festhettek, újrahasznosított tárgyakat, homokképet készíthettek, és részt vehettek erdei iskolai foglalkozásokon is. A kisállat bemutatón idén „az alkalmazkodás mesterei” címmel tartott előadást a Pilisi Parkerdő szakembere. Izgalmas téma volt a Preparátorok Baráti Körének bemutatója is, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a szakma fortélyaival. A póni lovaglást és a lovaskocsikázást is kipróbálhatták az érdeklődők, a fogaton ülve a 20 perces út során megismerkedhettek a soponyai Ökoturisztikai Központ élővilágával. A programok kiválasztásában törekedtünk a magyar zenei- és tánckultúra prominens képviselőiből választani, idei sztárfellépőink között köszönthettük Marót Vikit és a Nova Kultúr Zenekart, valamint Dér Heni énekesnőt. 

 

LezajlottIXVadgasztrofesztivál3

 

A borongós délelőtt ellenére a főzőcsapatok által készített ételek hamar elfogytak, a derűsre fordult időjárásnak köszönhetően az ebédidőt már számos vendégünk velünk töltötte. Az érdeklődők az „étkek-tárában” és az árusok által kínált termékek között találhattak egészséges és finom ételeket, italokat, hasznos, számukra kedves tárgyakat. Ugyanezen a napon a VADEX Mezőföldi Zrt. hagyományőrző módon rendezi meg évről évre a Fácános Kupa koronglövész versenyét, amelynek a soponyai sportlőtér adott helyet. Így nem csak a főzőcsapatok, hanem a sportlövészet kedvelői is összemérhették tudásukat.

 

LezajlottIXVadgasztrofesztivál4

 

Az esemény a vadászati kultúra megismerését szolgálja, illetve alkalmat teremt arra is, hogy a vadhúsból készült ételek népszerűsítésével segítse a hazai fogyasztók egészséges táplálkozás melletti elköteleződését. 2016 szeptembere a fesztivál szempontjából különös lesz, ugyanis tizedik alkalommal kerül az majd megrendezésre. A jubileum alkalmából jövőre is várjuk szeretettel vendégeinket és az új érdeklődőket.

                    

LezajlottIXVadgasztrofesztivál5