8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

 

VADEX Mezőföldi Zrt. Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvodájának munkatársai részt vettek a Humusz Szövetség által megrendezett „Nulla Hulladék” című konferencián. A jelentkezők széles körű ismereteket sajátíthattak el a három napos rendezvényen a fenntartható fejlődés témakörében. 

Az erdei iskola és óvoda munkatársai a második nap alkalmával a pedagógus szekció előadásait hallgatták meg, a harmadik napon környezetkímélő technológiákkal ismerkedhettek meg az ökörteleki Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. területén és a Dreher Sörgyárban. 

 

 nulla hulladek konferencia

 

 

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos témájú konferenciák kiemelten fontosak azok számára, akik gyerekekkel foglalkoznak, oktatói-nevelői célú tevékenységeket folytatnak. Az UNESCO a 2005 - 2014-ig tartó időszakot a fenntartható fejlődésre nevelés évtizedének jelölte ki. Igaz, hogy már 2015-öt írunk, de attól még ugyanolyan fontos a pozitív egészség- és környezetszemlélet, attitűd formálása. Azonban ahhoz, hogy a témába illő ismereteket és értékeket továbbítsunk, szükséges az erdei iskola és óvoda munkatársainak is tisztában lenni azokkal a korszerű technológiákkal, gyakorlatokkal és módszerekkel, amelyek segítenek ahhoz, hogy a foglalkozások, modulok és programok egészét áthassa a fenntartható fejlődés szemlélete.

 

 

nulla hulladek konferencia 4JPG

 

 

Az erdei iskola és óvoda dolgozói számára fontos, hogy több intézménnyel, egyesülettel, alapítvánnyal együttműködve érje el célját, amely túlmutat a gyerekek ismereteinek bővítésén. Tevékenységeikkel a környezetünket, természetünket alakíthatják szebbé és jobbá, ha együtt gondolkodva, tevékenykedve eredményes, hatékony gyakorlatokat valósíthatnak meg.