8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

 

A VADEX Mezőföldi Zrt. Gilice Erdészeti Erdei Iskolája és a Székesfehérvári István Király Általános Iskola pedagógusai egymással együttműködve a környezeti neveléssel kapcsolatos szakmai tevékenységeket folytatnak. A közösen tervezett, szervezett és megvalósított erdei iskolai foglalkozások, egészségnapi programok, nyári gyermektáborok célja, hogy az iskolások a természettel, környezettel kapcsolatos ismereteket sajátítsanak el, és segítsék a pozitív egészség- és környezetszemlélet kialakulását a fenntartható fejlődés és a gyermekek egészsége érdekében.

 

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban1

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban2

 


 A VADEX Mezőföldi Zrt. büszke arra, hogy egy olyan iskolával működhet együtt, amely elnyerte az Örökös Ökoiskola címet. Ennek megünneplésére az erdei iskola munkatársai és az általános iskola pedagógusai egy közös programot szerveztek a soponyai Ökoturisztikai Központban, amelynek keretein belül az alsó tagozat és a felső tagozat 1-1 évfolyamának diákjai részt vehettek egy 3 állomásos témanapos foglalkozáson. 

 

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban8

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban6

 


 A nemes esemény alkalmából egy újonnan épült szabadtéri kemence komplexum is átadásra kerül, így a gyerekek megkóstolhatták a benne frissen sült kenyérlángost. A 2015 nyarán létesült kültéri komplexum avató ünnepségén Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket. Krählingné Kovács Tünde, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola igazgatónője ünnepi beszédet mondott, amelyben kitért arra, hogy az együttműködés nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek élménypedagógiai módszerek segítségével tanulhassanak az Erdei Iskola egyes helyszínein. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője megtanította a gyerekeknek az „Egyszer volt egy kemence” mondókát, majd átadta a szabadtéri kemence komplexumot.

 

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban3

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban4

 


 Az újonnan megépült létesítmény lehetővé teszi, hogy annak használatával a fiatalok megtanulják a hagyományos ételek elkészítésének módjait, illetve vendégül láthassuk azokat a csoportokat, akik egészségügyi,- fogyatékossági,- és szociális lehetőségeik híján nem lehetnek részesei a természeti környezetben saját élményalapú tapasztalatszerzésnek.

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban5

 

ünnepseg az okoturisztikai kozpontban7