8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500
A VADEX Mezőföldi Zrt. a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete és a Fejér Megyei Önkormányzat társszervezésében rendezte meg 2018. szeptember 1-jén a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált és Megyekorzót.


 Soponyán, szeptember első hétvégéjén minden évben a vadhús körül forog a világ. A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál – vagy egyszerűen csak „Vadgasztro” – az idén 65 éves VADEX Mezőföldi Zrt. vadhús népszerűsítő tevékenységének zászlóshajója, ahol a látogatók és érdeklődök a legközvetlenebb és legkötetlenebb formában találkozhatnak a vadhúsból készült különféle ételekkel és elkészítési módokkal.A magas fehérje, vitamin és ásványianyag tartalmú, alacsony koleszterin és zsírtartalmú vadhúsban számtalan lehetőség rejlik, a hagyományostól a modern ételekig bármi elkészíthető belőle. Ezt a sokszínűséget tapasztalhatta meg a fesztivál több mint négyezer látogatója, akik vadételfőző versenyén induló főzőcsapatok bográcsában rotyogó vadpörköltek, raguk, tokányok, sültek mellett a fesztivál étlapján szereplő vadburgert, szarvaskolbászt, gŐZgombócot, vadraguval töltött lepényt és a tépett vadmalacos szendvicset is megkóstolhatták.

 

1 vadg cikk 18

 

A vadételeket körüllengő misztikumot a gasztro színpad szakácsai oszlatták el, akik bemutatták, hogy a vadhúsból készülő ételeket a megfelelő technikával, némi fortéllyal és egyszerű fogással a háziasszonyok is könnyedén beépíthetik a család mindennapi, de legalábbis ünnepi étkezésébe.

 

2 vadg cikk 18

 

A vadhúsból készíthető füstölt áru, szalámi, pástétom, jól illenek hozzá a vadon termő fűszernövények, bogyók és szárított gyümölcsök, melyeket az Erdei Delikátesz üzlet és a Megyekorzó hívogató standjai kínáltak a látogatók számára.A gasztronómia mellett a gyönyörű erdei környezetbe ültetett kulturális és zenei programok teremtették meg a fesztivál egyedi hangulatát. A számos felnőtt, családi és gyermekprogram között a Csergezán Pál kiállítás, a megunhatatalan Állati jó bemutató, a gólyalábas szakácspáros, a régi korokba visszarepítő Hungarikum játéktár és a fergeteges Péter Szabó Szilvia koncert voltak a legnépszerűbbek.Az erdő tehát megtelt élettel és étellel, maradandó élményt nyújtva látogatóknak, kóstolóknak, szervezőknek, közreműködőknek egyaránt. Egy év múlva találkozunk!

 

3 vadg cikk 18