8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

 pedagógus nyílt nap

 

A Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda 2015. Október 3-án (szombaton) olyan érdeklődőket vár a soponyai Ökoturisztikai Központban, akik szeretnék jobban megismerni a terület élővilágát, azon belül is annak madárvilágát.

 

különdijasokerdeiiskola3

 

A mintegy 100 km hosszú, 3-5 km széles Sárvíz-völgye szívében terül el az 1000 ha kiterjedésű, országos jelentőségű, védett Soponya-Csőszi Sárrét. A terület igazi "vadvízország": a nyílt vízfelületek, nádasok, mocsarak, rétek és erdők nagyszerű életfeltételeket biztosítanak a gazdag növény- és állatvilág számára. A legjelentősebb természeti értéket az itt fészkelő, táplálkozó és vonuláskor megpihenő madárvilág adja. A fészkelő fajok közül kiemelkednek a gémfélék, a megye legnagyobb bakcsó, kis kócsag és üstökös gém kolóniája a tájvédelmi körzet védelmét élvezi.

 

soponyai okocentrum 4


5 állomás várja majd látogatóinkat, a gyermekeknek pedig feladatlapos menetlevéllel készülünk. Az érdeklődők térképes tájékoztató alapján juthatnak el a különböző állomásokhoz, amelyek mindegyikénél információkat kaphatnak Soponya madárvilágával kapcsolatban.

Fő célunk a programmal, hogy az emberek megismerkedjenek az Ökoturisztikai Központ területén előforduló madárfajokkal és térkép segítségével felfedezzék a környezet élővilágát. A program segít a fiataloknak abban, hogy fejlődjön tájékozódási képességük. Ehhez segítséget nyújtunk az 1. állomás helyszínén.

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet 2015. szeptember 29-ig.

Program:
Helyszíni regisztráció: 9.20 – 9.50
Állomáskeresés: 10.00 – 14.00

Csak az előzetesen (szeptember 29-ig) regisztrált vendégeknek tudunk biztosítani állomáskereső feladatlapot és térképes tájékoztatót.

Az összes állomás felkeresésére 4 óra áll rendelkezésre.

qr kód madármegfigyelőnap

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.