8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

Közjóléti erdőgazdálkodáson értjük mindazokat az erdészeti (műszaki és erdőállomány kezelési) tevékenységeket, amelyek célja az erdők társadalom számára nyújtott szolgáltatásainak elősegítése, az erdőbe látogatók számára a kellemes környezet és pihenési lehetőség biztosítása. Az erdei turizmus az ország turisztikai kínálatának szerves, attól elválaszthatatlan része.

 

Tapasztalható, hogy a lakosság körében növekvő igény jelentkezik az erdők rekreációs szolgáltatásai iránt, azzal együtt, hogy a lakosság erdőlátogatási szokásai is egyre sokszínűbbé váltak. Működési területünkön jelenleg több szabadon és díjmentesen látogatható erdészeti közjóléti létesítmény szolgálja az erdőben pihenni, felüdülni, sportolni vágyókat.

 

Az állami és magán erdőgazdálkodók a turisztikai erdők, az erdei kirándulóhelyek, az erdei pihenőhelyek, erdészeti erdei iskolák, tanösvények, stb. létesítésével és fenntartásával teremtik meg a lehetőségét a kulturált erdei kikapcsolódásnak és ismeretszerzésnek. Az erdőben elhelyezett műszaki infrastruktúrán kívül a közjóléti hasznosítású erdőkben az erdőnevelést és felújítást is a közjóléti céloknak alárendelve, természetközeli módszerekkel végzik. 

   

Napjainkra egyre erősödik az erdő közjóléti (turisztikai) célú látogatásának igénye, amihez a VADEX Mezőföldi Zrt. is igyekszik hozzájárulni a közjóléti funkció egyre színvonalasabb kiszolgálásával.

kozjoleti tevekenyseg 1

Turisztikai helyszínek:
- Pákozdi Pagony - Vadaspark és Arborétum
- Soponyai Ökoturisztikai Központ
- Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda
- Gaja-völgyi Tájcentrum
- Kisgyónbánya erdősége
- Sárpentelei Parkerdő

Kilátók:


Bence-hegyi kilátó 

Károlyi kilátó


Pákozdi Pagony - Vadaspark és Arborétum kilátója 

Információ és kapcsolat:
Tóth Károly
Telefonszám: +36309460579
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.