8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A VADEX Mezőföldi Zrt. 1973 óta foglalkozik vadhús felvásárlással, feldolgozással és értékesítéssel. Exporttermékeink elismerten kiváló minőségét a szakszerűen kezelt alapanyag, a kvalifikált szakmunkás gárda, a korszerű technológia, a magyar állategészségügyi hatóságok szigorú ellenőrzése biztosítja.

Magyarország - Európa szívében - kedvező földrajzi adottságokkal, éghajlattal, különböző fás növénytársulásokkal és mezőgazdasági kultúrákkal, és szervezett vadgazdálkodásával kitűnő életkörülményeket nyújt a természetes környezetben élő trófeás és szárnyas vad számára.


vadhus feldolgozas 2A vadhús az egyik legegészségesebb húsfajta. Nemcsak rendkívül ízletes, hanem nagyon sovány, magas tápértékű fehérjéket, értékes vitaminokat, ásványi sókat is gazdagon tartalmaz. A szakszerűen vágott, optimális formában elkészített vadhús - a legkorszerűbb csomagolásban - mély-hűtve és megrendelésre akár frissen is szállítható soponyai üzemünkből. A kiváló minőségű alapanyagból elkészített ételek méltán számíthatnak a vendégek elismerésére.

A hazai élelmiszer-fogyasztásban több tényező is indokolja a szervezett vadhús fogyasztás növekedését. A teljesség igénye nélkül említjük ezek közül:
- az egyre egészségesebb táplálkozásra törekvést;
- a biotermékek egyre nagyobb térnyerését;
- a feléledő, erősödő régi hagyományokat;
- az EU szabályozás elterjedését a szürke és fekete gazdasággal szemben;
- a gasztronómiai ínyencségekre fogékony, fizetőképes vásárlóréteget.

A VADEX Mezőföldi Zrt. vadhús termékei ezeknek az irányzatoknak és a legmodernebb szakmai követelményeknek megfelelve nyújtanak kedvező lehetőségeket a forgalmazáshoz. A Vadfeldolgozó üzem Székesfehérvár és a Balaton között az M7-es autópályától mintegy 15 km-re, délre lévő Fejér megyei községben, Soponyán helyezkedik el.

A VADEX Mezőföldi Zrt. vadhús feldolgozása a szőrös-bőrös árutól a kicsontozott, szeletelt, csomagolt termékekig terjed. Friss és mélyhűtött formában - a legszélesebb vadhús árualapot tudjuk nyújtani partnereinknek. A termékkörben a Magyarországon megtalálható nagyvad és szárnyas apróvad egyaránt megtalálható. Az 1973 óta kialakult, elismerten kiváló minőséget a szakszerűen kezelt alapanyag, a kiképzett szakmunkás gárda, a korszerű technológia, az állategészségügyi hatóságok szigorú és folyamatos ellenőrzése és a bevezetett HACCP rendszere garantálja. 

A VADEX Mezőföldi Zrt. termékei a székesfehérvári Erdei Delikátesz üzlet mellett a hazai országos áruház láncok egy részében is megvásárolhatóak. Vadhúsaink frissen és mélyhűtött kezeléssel kerülnek forgalomba. A vadászati szezontól, felvásárlási lehetőségektől és raktári készlettől függően rendelkezésre álló áruválaszték a Termékek menüpont alatt megtalálható.

Információ és kapcsolat:
Telefonszám: +36306067031
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A felvásárlási hálózat főként a Dunántúlra terjed ki. Évente 1000 tonna feletti nagyvadat (őz, vaddisznó, szarvas, muflon), valamint több ezer szárnyas apróvadat (fácán, vadkacsa), továbbá lőtt mezei nyulat vásárolunk fel. Ezzel a mennyiséggel a VADEX Mezőföldi Zrt. a vadhúsfelvásárlás meghatározó szereplője.

Információ és kapcsolat:
Tapasztó Sándor
Telefonszám: +36305174727
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.