8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A vadgazdálkodás - mely az erdőgazdálkodás része - a VADEX Mezőföldi Zrt-nél stratégiai szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bír. A társaság három nagyvadas területén hazánkban vadászható valamennyi nagyvadfaj megtalálható, melyek közül a gímszarvas és vaddisznó a legfontosabb. A vegyesvadas területek a nagyterítékű fácánhajtásokról, a vízivad vadászatokról és az őzállományról híresek.

Megnevezés Terület (ha) Jelleg
Mecsérpuszta  14 475 nagyvadas
Vál  1 105 nagyvadas 
Etyek 2 740 nagyvadas
Sárrét 8 902 vegyesvadas
Belső-Báránd 833 vegyesvadas
Összesen  28 037  

A VADEX Mezőföldi Zrt. racionális földhasználattal, különféle erdészeti, agrotechnikai, meliorációs módszerekkel, megoldásokkal folyamatosan dolgozik az apró-, vízi- és nagyvadas természetes élőhelyek - ezen belül kiemelten a vizes élőhelyek - javításán.

vadgazdalkodas 1

Az újonnan kialakult vadászterületeken a saját hasznosításúak mellett a földtulajdonosok megbízásából - összefogva az önkormányzatokkal és rendőri szervekkel - a teljes területen hivatásos védelmi szervezetet működtet, a vad és élőhelyének védelme, illetve a vadorzás megelőzése érdekében. A fehérvárcsurgói, váli, tímári, soponyai, vadhányási és bárándi vadaskertekben a társaság kialakította a félintenzív nagyvad tartás és vadásztatás műszaki feltételeit. A színvonalas vadászházak szolgáltatásai minden igényt kielégítenek.

  vadgazdalkodas 2

A VADEX Mezőföldi Zrt. ebben a tevékenységben több mint négy évtizedes gyakorlatot szerzett és ezen idő alatt rendkívül értékes ismeretekre tett szert. A történelmi múlttal rendelkező vadászterületeken hosszú évtizedek óta eredményes, Európa-szerte ismert vadgazdálkodás folyik. Évente mintegy 1 500-2 000 db nagyvad, 15 000 db apróvad kerül terítékre, főleg külföldi vadászvendégek vadászata során, de örvendetesen emelkedik a hazai vadászvendégek száma is.

A vadállomány kiváló minősége, a vadászatok és szolgáltatások színvonala a törzsvendégeken kívül egyre több új vadászt vonz a Mezőföldre. A fizetőképes kereslet növekedése, az igények nagyobb biztonsággal való kielégítése magasabb értékű és számú trófeás vad tartását teszi szükségessé. Ezért a tevékenység továbbfejlesztése elengedhetetlen. A vadasvertikum minden szegmensében évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, saját szakszemélyzet munkálkodik. Az ügyvezetés meggyőződése, hogy a fejlesztések eredményeként tevékenysége bővül, számottevően nagyobb árbevétel és eredmény realizálható, és mivel a bevétel döntő hányada exportban jelentkezik, ezen elképzelés egybeesik a nemzetgazdasági célkitűzésekkel is.

vadgazdalkodas 3

Információ és kapcsolat:
Haas Béla
vadgazdálkodási igazgató
Telefonszám: +36309363172
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.