8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

 

Az Országos CACT Vizsla Főversenyre 2016. október 15-én és 16-án került sor, amelynek a VADEX Mezőföldi Zrt. soponyai Ökoturisztikai Központja adott otthont.

A rendezvény fővédnöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes volt. Köszöntőt mondott Tóth Károly, a VADEX Mezőföldi Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese, Pap Gyula, az OMVK alelnöke, a rendezvényt megnyitotta Dr. Bitay Márton Örs, a Fölművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára.

 

Országos CACT vizslaverseny1

 

Országos CACT vizslaverseny2

 

A MAVOSZ által megálmodott vizslaversenyt az OMVK a MEOESZ-szel együttműködve fajtakluboktól függetlenül szeretné a legmagasabb szintre emelni. A szervezést vállaló örökösök azt a célt tűzték ki, hogy a rendezvénnyel népszerűsítik a vizsla fajták tartását, vadászatra történő kiképzését, használatát, és felhívják a figyelmet a hagyományos vizslás vadászatra, amely kulturális örökségünk része.

 

Országos CACT vizslaverseny3

 

 

Országos CACT vizslaverseny4

A két napos eseményen minden érdeklődőt szívesen fogadtak. A soponyai Ökocentrum kiváló területként szolgált a négy különböző helyszínen zajló versenyszámok lebonyolítására.

A szervezők a szombati napon szakmai fórumot tartottak a Fácános Hotelben „A vadászkutyázás aktuális helyzete az újjáalakuló jogszabályi környezetben” címmel, amelyet egy vezetőbírói összegzés követett.

Vasárnap versennyel folytatódott a rendezvény, amelyet egy eredményhirdetéssel zártak.

A főverseny helyezettjei:

I. Csaba Gombai és Fülöpi Fürjész Artus - Bács-Kiskun megye

II. Csaba Hári és Erdőgyöngye Vadász Alfréd Fejér megyéből (balra).II. Csaba Hári és Erdőgyöngye Vadász Alfréd - Fejér megye

III. Godó Zoltán és Tiszatáji Vadász Bájos - Csongrád megye

 

Országos CACT vizslaverseny5

Büszkeségeink:

A versenyen részt vett Kálmán Gyula, a VADEX Mezőföldi Zrt. munkatársa, aki žaža Budafa nevű rövidszőrű vizslájával a Dunántúli Regionális Válogatóversenyen II. helyet, 1./B díjat, 262 pontot, a soponyai főversenyen pedig III/C, 215 pontot ért el. Ezúton is gratulálunk a szép eredményekhez!

Bírói tevékenységével emelte a verseny színvonalát Tapasztó Sándor, a VADEX Mezőföldi Zrt. Felvásárlási Osztályvezetője.

Fotókat készítette:

OMVK,

Földvári Attila

 

Filmes beszámolók megtekintése a Hazai Vadász oldalán