8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500
2016. november 10-én és 11-én tartotta meg az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola szakosztálya évzáró ülését a DALERD Zrt.-nél Gyulán.

A rendezvényen az erdészeti erdei iskolák munkatársai előadásokon, továbbképzésen és szakmai fórumon vettek részt.

 

OEE EEI szakosztaly ules hetedik


A csütörtöki előadásoknak az Erdészeti Tájékoztatási Központ (Erdészeti Erdei Iskola) tanterme adott otthont.
Dr. Goda Péter építőmérnök előadásában a Körösök vidékéről mesélt. Dr. Kurucz Ádám nyelvésztől számos érdekességet tanulhattak meg a résztvevők a tájnevekről, amelyek nyelvemlékeinket őrzik. Dr. Csóka György a tölgyekről és azok rovarvilágáról tartotta meg szemet gyönyörködtető képekkel illusztrált előadását.

 

OEE EEI szakosztaly ules masodik


Lomniczi Gergely, az OEE Főtitkára röviden értékelte az erdészeti erdei iskolák éves munkáját, és beszédében kiemelte, hogy a szeptemberben Budapesten megrendezett „Erdővarázs” program várakozáson felüli sikert ért el, így a szorgalmas résztvevőket dicséret illeti.
Az előadássorozat egy emlékezetes videóbeszámolóval zárult a tavalyi és az idei továbbképzésekről, és a novemberi szakosztály ülésről, amelyet Adorján Rita és Scheitler Adrienn, a Mecsekerdő Zrt. erdei iskolai pedagógusai állítottak össze.

 

OEE EEI szakosztaly ules otodik


 A vacsorát követően az erdészeti erdei iskolák munkatársai egy rövid játékos vetélkedőn és szakmai fórumon vettek részt.

 

OEE EEI szakosztaly ules harmadik


A pénteki napon az erdei iskoláztatók csoportbontásban tanulhattak egymástól. A szakmai programot Puskás Lajos, az OEE EEI szakosztály elnöke, és Vid Katalin, a DALERD Zrt. programvezetője állítottak össze, amelynek keretein belül gyakorlatorientált feladatokat kellett megoldani.

 

OEE EEI szakosztaly ules 1
 A két napos rendezvény a feladatok kiértékelésével és a további teendők rövid megbeszélésével zárult.
A sűrű programbeosztás miatt elmaradt a norvégiai Nemzetközi Erdőpedagógiai Konferenciáról szóló beszámoló előadás, amelyet az év eleji szakosztály ülésen hallgathatnak meg az erdei iskolák munkatársai.

 

Fotók:

Makra Zsuzsanna

PR referens, KEFAG Zrt.