8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500


Az iskola tanulói a VADEX Zrt. által biztosított autóbuszon utaztak Soponyára az Ökocentrumba, ahol már várták őket az Erdőgazdaság és a Vadmadárkórház munkatársai valamint a madarak és a fák.

Érkezéskor Majoros Gábor VADEX ZRT. vezérigazgató úr köszöntötte a résztvevőket, elmondta, hogy az erdőgazdaság minél több, az erdőt, a természetet szerető ember elött szeretné megnyitni az erdőt, majd madármentő élményeiről mesélt. Ezt követően Varga Gábor országgyülési képviselő köszöntötte a diákokat, majd a képviselő úr és az iskola egyik diákja, Magyar Mónika közösen szabadon engedtek egy a vadmadárkórházban meggyógyított szárnytörött egerészölyvet.

A megnyitó után indult az erdei túra, melynek során Tapasztó Sándor, a Vadex erdei iskolájának vezetője a nagyvadak bemutatóhoz, majd a szárnyas vadak röpdéihez irányitotta a csapatot, közben mesélt a gyerekeknek az erdőről, az állatokról, majd ezután a túra harmadik állomásán, a horgásztó partján a Vadmadárkórház betegeivel találkozhattak a gyerekek.

Az ököcentrum parkjában, gyönyörű környezetben látta vendégül ebédre a résztvevőket „Az erdőért egyesület”, majd ezután az előadóteremben madármentésről és a gólyákról szóló előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a Vadmadárkórház munkatáraitól Horváth Hellától és Dr.Berkényi Tamástól, és megismerkedtek a Vadmadárkórház egyik állandó lakójával, egy fehér gólyával, egy macskabagollyal, egy erdei fülessel, egy vörös vércsével és amazon papagájokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kep 18 of 18